Chleb pszenny razowy wieloziarnisty wg Hamelmana
Chleb pszenny razowy wieloziarnisty wg Hamelmana
Kolejny pyszny chleb Hamelmana z ksiazki "Chleb".Dodatek ziaren nadaje temu chlebowi wyjatkowy smak,a miod odrobine slodyczy.Fermentycja wstepna dzieki drozdzom trwa tylkogodzine,a chleb jest pelen pszenicznego aromatu.Kombinacje ziaren mozemy skompletowac samodzielnie i za kazdym razem uzyc innej.Ma niezwykle pyszna,chrupiaca skorke.Pomimo tego,ze pszenny - tak samo swiezy i dobry rowniez na drugi dzien.Skladniki na 1 bochenek:maka chlebowa -170 gmaka pszenna... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb razowy, mak, zdrowe, zdrowe przepisy, miód, ciasto, chleb z ziarnami, francuskie, kasza, ciasto na niedziele, ciasto z makiem, chleb na zakwasie, chleb mieszany, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pyszne ciasto
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz