Maj dla smakoszy zaczyna się szparagami. To jedyny miesiąc kiedy w sklepach można znaleźć szparagi prosto z pola. Tylko teraz są naprawdę świeże i dorodne. Na te subtelne w smaku białe i zielone pędy trzeba długo czekać, ale warto. To źródło wielu witamin, mikroelementów i błonnika. Wspomagają pracę wątroby i nerek, oczyszczają organizm z toksyn, przyspieszają przemianę materii, więcej tutaj , a w 100 g mają zaledwie 18 kcal. To bardzo zdrowe warzywko nic nie straci ze swych wartości, gdy podasz je na surowo, b... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...