Następnym przetworem, który wzbogaca moją spiżarnię jest papryka konserwowa. Przepis poznałem od mojej mamy, papryka po przygotowaniu jest chrupiąca i lekko ostra. Po prostu musisz spróbować! Prezentują się i smakują całkiem nieźle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na zalewę (około 5 słoików): 1 szklanka octu 1 łyżka soli 5 szklanek wody 3/4 szklanki cukru Dodatkowo do każdego słoika dodajemy: liść laurowy 1 łyżka oleju ząbek czosnku 2-3 ziarenka ziela angielskiego kilka ziarenek...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami