Przepis na : obiad
Kurczak po tajsku to bardzo aromatyczne i pełne smaku danie, które z całą pewnością jeszcze nie raz powtórzę. Kurczak po tajsku to soczyste kawałki mięsa w kremowym sosie na bazie mleka kokosowego z dodatkiem imbiru, papryczki chilli, czosnku oraz sosu sojowego. Pyszne, lekko pikantne i rozgrzewające danie, idealne na chłodniejsze dni. Poziom ostrości możemy dostosować pod własne upodobania, dodając więcej papryczki chilli lub czerwonej pasty curry. Kurczaka po tajsku najlepiej podawać z ryżem lub makarone... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami