Przepis na : obiad
Knedle ze śliwkami to kluski ziemniaczane ze śliwką w środku. Knedle szykujemy z ugotowanych ziemniaków, które należy przepuścić przez maszynkę do mięsa lub przecisnąć przez praskę. Potrzebne będzie jeszcze jajko, trochę mąki oraz śliwki węgierki. Jak widać lista zakupów jest krótka, składniki ogólnodostępne, wykonanie proste, a danie nieziemsko pyszne. Knedle ze śliwkami podaję z podsmażoną na maśle bułką tartą, w takiej wersji smakują nam najbardziej. Knedle ze śliwkami to danie, które warto przygotować ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami