W ostatni wtorek pobytu w Walencji wybraliśmy się wspólnie na targi gastronomiczne – bardzo ważne wydarzenie kulinarne w mieście, które mieliśmy szczęście zobaczyć. Było to idealne podsumowanie projektu, ponieważ dzięki wiedzy, którą zdobyliśmy – tej teoretycznej, jak i praktycznej – mogliśmy z większą świadomością w nich uczestniczyć. Gastrónoma, bo tak nazywają się targi, to ogromne wydarzenie w Walencji. Szefowe i szefowie kuchni z największych i najlepszych restauracji w mieście, ale także z całej H... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.