ciasto; 3 szkl. maki pszennej 1 szkl. mąki krupczatki 3/4 szkl. cukru 2 jajka 2 żółtka 1 margaryna palma 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie; 1,8 kg jabłek (kwaskowych) 3/4 szkl. cukru 4 łyżki kaszy manny Ciasto zagniatamy w misce , dzielimy na pół i wkładamy na ok godzinę do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy na nierównomierne kawałki, zasypujemy cukrem i kaszą manną, mieszamy. Przygotowujemy tortownicę lub wysoką brytfannę. Na dno tortownicy wykładamy równo połowę ciasta. Podpieka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...