Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną
Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną
800 g ugotowanej fasoli 500 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 3-4 łyżki oleju 100 g żurawiny suszonej 1 cebula 2 ząbki czosnku majeranek oregano bazylia lubczyk sól pieprz pieprz ziołowy woda Fasolę i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek posiekać drobno i podsmażyć na tłuszczu, przestudzić i dodać do masy, przyprawić do smaku, dodać jajka oraz 1/4 szkl wody i i żurawinę, następnie wyrobić na jednolitą masę i włożyć do foremki keksówki lub w dwie mniejsze. Wygładzić, posmarować oliwą. Piec ok 30 m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, żurawina, ziemniaki, mięso, pasztet, przekąski, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję