Kaszka manna piernikowa - świąteczna

Kaszka manna piernikowa - świąteczna

Kaszka manna piernikowa - świąteczna

Od kiedy dni są coraz zimniejsze, nie wyobrażam sobie jeść zimnego śniadania. Prawdę mówiąc, zawsze rano przygotowuję mężowi ciepłą owsiankę, którą zabiera ze sobą w termicznym pojemniku i zjada w pracy. I tak jakoś sama zaczęłam też jeść ciepłe śniadania. Dziś kaszka manna w wersji świątecznej.  Składniki: 200ml mleka 4 łyżeczki kaszy manny 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka jogurtu naturalnego skórka z połowy pomarańczy Mleko podgrzewamy razem z przyprawą piernikową... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.