Zupa ze świeżych ogórków z serkiem topionym...Kremowa, delikatnie kwaśna, wyjątkowa w smaku.Z wiórkami świeżych ogórków i koperkiem.Syta, z dodatkiem ziemniaków.Zabielona serkami topionymi i odrobiną śmietany.Idealne rozwiązanie w sezonie ogórkowym.Polecam!Składniki:750 g świeżych ogórków (gruntowych lub szklarniowych);1 średnia cebula;1 liść laurowy;4 ziarna ziela angielskiego;2 ząbki czosnku;3 średnie ziemniaki;Sok wyciśnięty z 1 cytrny;Pęczek koperku;200 g serka topionego (2 prostokąty - każdy po 100 g, u mnie krem... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...