Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

  Składniki: 3 szklanki mąki pszennej; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 szklanki gorącej wody; 2 żółtka jaj; Szczypta soli. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Oddzielić zółtka jaj od białek.  Śmietanę przełożyć do miseczki. Dodać żółtka jaj i dokładnie wymieszać. Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. (Ja wsypuję mąkę oraz pozostałe składniki do misy od miksera i wyrabiam hakiem do ciasta drożdżowego). Wyrobione ciasto cienko rozwałkować na oprószone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wigilię Ewy Wachowicz

Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, boże narodzenie, ciasto z jogurtem naturalnym, wigilijne potrawy, potrawy wigilijne, ciasto z białek , ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.