Składniki: Zaczyn: 50 g zakwasu żytniego; 100 g letniej, przegotowanej wody; 100 g mąki żytniej (typ 720); Ciasto chlebowe: 400 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 150 g letniej, przegotowanej wody; 1 łyżeczka soli; 100 g zielonej soczewicy (nieugotowanej); Dodatkowo: 1 łyżka ziaren siemienia lnianego do posypania po wierzchu; Olej do wysmarowania keksówki. Sposób przygotowania: W misce (u mnie od robota kuchennego) wymieszać ze sobą (łyżką lub mikserem przy pomocy haka do ciasta drożdżowego) składniki zaczynu... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...