Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym

Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym

Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym

Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym...Prosty w wykonaniu, lekko wilgotny, długo zachowujący świeżość.Pieczony na bazie połączenia mąki żytniej razowej i pszennej.Na zakwasie żurkowym. Pełen ziaren. Łatwy w krojeniu.Pycha! Składniki:250 ml zakwasu żurkowego (domowego lub kupnego);250 ml letniej wody;2 łyżeczki soli;1 szklanka mąki żytniej razowej;2 łyżki ziaren zmielonego siemienia lnianego - ja nie dałam;2 szklanki mąki pszennej;Opakowanie drożdży instant (7g) lub 25 g świeżych drożdży;2 łyżki ziaren siemi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb na zakwasie, pieczenie, ciasto, ciasta drozdzowe, słonecznik, ciasto drożdżowe, proste i szybkie przepisy, łatwe , kefir, drożdżowe, żurek, pieczywo, chleb z ziarnami, chleb razowy, chleb na drożdżach , lekkie dania, domowe pieczywo, łatwe ciasto, lekkie ciasto, proste ciasto, dania na gorąco

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.