Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym
Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym
Chleb pszenno-żytni na zakwasie żurkowym...Prosty w wykonaniu, lekko wilgotny, długo zachowujący świeżość.Pieczony na bazie połączenia mąki żytniej razowej i pszennej.Na zakwasie żurkowym. Pełen ziaren. Łatwy w krojeniu.Pycha! Składniki:250 ml zakwasu żurkowego (domowego lub kupnego);250 ml letniej wody;2 łyżeczki soli;1 szklanka mąki żytniej razowej;2 łyżki ziaren zmielonego siemienia lnianego - ja nie dałam;2 szklanki mąki pszennej;Opakowanie drożdży instant (7g) lub 25 g świeżych drożdży;2 łyżki ziaren siemi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb na zakwasie, pieczenie, ciasto, ciasta drozdzowe, słonecznik, ciasto drożdżowe, proste i szybkie przepisy, łatwe , kefir, drożdżowe, żurek, pieczywo, chleb z ziarnami, chleb razowy, chleb na drożdżach , lekkie dania, domowe pieczywo, łatwe ciasto, lekkie ciasto, proste ciasto, dania na gorąco
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję