Chleb orkiszowy na zakwasie

Chleb orkiszowy na zakwasie

Chleb orkiszowy na zakwasie

Chleb orkiszowy na zakwasie... Upieczony na bazie mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Z niewielkim dodatkiem mąki żytniej razowej i pszennej. Zdrowy, wyrazisty w smaku.  Długo pozostaje świeży. Niezastąpiony smak domowego pieczywa! Składniki: Zaczyn: 3 łyżki zakwasu żytniego; 500 ml letniej, przegotowanej wody; 1 szklanka mąki żytniej razowej (typ 2000); 1 szklanka mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista); Ciasto chlebowe: 400 g mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista); 250 g mąki pszennej (u mnie typ 650); ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, pieczenie, mąka orkiszowa, miód, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, słonecznik, drożdżowe, pieczywo, chleb na zakwasie, domowe pieczywo, zdrowe przepisy, zdrowe, ciasto orkiszowe, chleb razowy, chleb z ziarnami, chleb pełnoziarnisty z ziarnami

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.