Wiosenne porządki! Za oknem już wiosna, ale w ogródkach ciężko jeszcze o cokolwiek, co można "wrzucić do garnka". To idealny moment, żeby pozbyć się ostatnich zimowych zapasów ze spiżarni (czy tak jak u mnie - ze skrzynki z warzywami stojącej w kuchni). Sprzątanie w lodówce, zamrażarce, spiżarni czy ogólnie - kuchni nie oznacza, że ujmujemy naszym daniom walorów smakowych! Przekonaj się, że warto odkrywać i poznawać potencjał każdego, choćby najbardziej niepozornego produktu (lub jego części!) :) Wykorzyst... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...