Przepis na : śniadanie
Nigdy nie jadłam parówek, NIGDY. ALE gdy zaczęło się duuuuużo nauki, mniej czasu na gotowanie i przemyślane posiłki, zaczęłam je kupować. Nie takie normalne, po przeanalizowaniu składu tych z szynki stwierdziłam, że mają w składzie dość tużo tłuszczów, więc kupuję takie dla dzieci, drobiowe. 5 parówek kosztuje lekko ponad 3 zł, są mniejsze, mają dużo mniej tłuszczu i więcej białka. Przygotowane z mikrofali nie są zbyt smaczne ,ale z wody ok. Znalazłam w ranking dotyczący parówek, jest w nim więcej pozycj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...