Śniadaniowe serduszka z parówki i jajka

Śniadaniowe serduszka z parówki i jajka

Śniadaniowe serduszka z parówki i jajka

Przepis na : śniadanie

Nigdy nie jadłam parówek, NIGDY. ALE gdy zaczęło  się duuuuużo nauki, mniej czasu na gotowanie i przemyślane posiłki, zaczęłam je kupować. Nie takie normalne, po przeanalizowaniu składu tych z szynki stwierdziłam, że mają w składzie dość tużo tłuszczów, więc kupuję takie dla dzieci, drobiowe. 5 parówek kosztuje lekko ponad 3 zł, są mniejsze, mają dużo mniej tłuszczu i więcej białka. Przygotowane z mikrofali nie są zbyt smaczne ,ale z wody ok. Znalazłam w ranking dotyczący parówek, jest w nim więcej pozycj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Feel Eat

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.