Dziś proponuję Wam boczek pieczony z przyprawą do gyrosa. Jak widać ta przyprawa może mieć inne zastosowanie niż tylko do tradycyjne. Mięsko jest smaczne i aromatyczne. Niestety trzeba długo na nie czekać, ale warto. Bo przecież dobrze wiemy, że domowe mięcho to najlepsze co może być, wtedy wiemy co jemy. Żaden sklepowy boczek mu nie dorówna. Boczek podany na pięknym półmisku Julia Platin Rozwiń i czytaj przepis : czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...