Zupa drobiowo-ryżowa Do garnka włożyć porcje rosołowe, wlać 7 szklanek wody. Do garnka włożyć cebulę, pora, połowę pietruszki (cieńszą stronę), liście laurowe, ziele angielskie i postawić garnek na ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i pod przykryciem gotować 20 min. W tym czasie zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach marchewkę, selera i pozostały kawałek pietruszki. Oberwać listki z gałązek natki pietruszki, gałązki związać nitką bawełnianą, a listki posiekać i odłożyć na bok. Do garnka z zupą ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...