Skoro pogoda nie zachęca od jakiegoś czasu do gotowania, to przygotowałam coś na zimno! Śledzie! Niby z cebulką, ale dodatek sosu Worcestershire nadał im korzennego posmaku. śledź w sosie majonezowo-cebulowym 4 łaty śledzia solonego, 1 czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, 100 ml majonezu, 50 ml gęstej śmietany, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1 łyżka musztardy Śledzia pokrój w 1 cm paski. Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Majonez wymieszaj ze śmietaną, sosem WorcestershireA... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...