Makaron z orientalnym musem dyniowym, czyli delikatne farfalle w jesiennym wydaniu

Makaron z orientalnym musem dyniowym, czyli delikatne farfalle w jesiennym wydaniu

Makaron z orientalnym musem dyniowym, czyli delikatne farfalle w jesiennym wydaniu

Przepis na : obiad

Przepis na szybki obiad, który rozgrzeje w chłodny, listopadowy dzień. Kremowy, aromatyczny sos dyniowy powstał bowiem z purée z pieczonej dyni z dodatkiem przypraw orientalnych – kurkumy, kardamonu, kuminu, gałki muszkatołowej. Pieczona dynia świetnie się sprawdza jako baza sosu – dzięki niej jest bowiem gęsty i mięsisty, ma też wyraźny, lekko słodki smak. Jako dodatek do dania wybrałam makaron – użyłam farfalli, czyli kokardek, ale śmiało możecie wybrać do tego dania swój ulubiony kształt. *Nie zap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Joaśka SurowiecJoaśka Surowiec

Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, fit, makaron, makarony, feta, sosy, obiad, szybki obiad, śledź, słonecznik, pasta

Inne przepisy z Eat me! Fit me!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.