Przepis na : śniadanie
Mam dla Was propozycję na naładowaną zdrowymi produktami wersję gofrów Czas odczarować skojarzenia gofrów z bitą śmietaną i niezdrowym deserem! Można przecież zjeść je na wytrawnie, a do tego dodać bardzo zdrowe i miłe dla oka składniki. Co myślicie o mojej propozycji – pieczone buraki, jajka przepiórcze, sos jogurtowo-chrzanowy, odrobina fety, a wszystko posypane liśćmi rukoli, botwinki, koperkiem i rzeżuchą? Do tego zamiast białej mąki możecie użyć nowości na rynku – bezglutegowego miksu do gofr... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.