Sałatka warstwowa „Trzy Smaki” jest pyszna, efektowna i kolorowa. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju uroczystości, imprezy, czy zwykłą kolację. Składa się z sałatki jajecznej, warstwy ze smażonej piersi kurczaka, papryki konserwowej i kukurydzy oraz sałaty lodowej z sosem majonezowym na wierzchu. Całość tworzy bardzo smaczne zestawienie. Składniki na sałatkę warstwową „Trzy Smaki”: Warstwa jajeczna: 5 jajek 150 g sera żółtego 4 łyżki cebulek marynowanych (100 g) łyżka majonezu sól, pie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...