Sałatka warstwowa „Trzy Smaki” – z kurczakiem i jajkiem

Sałatka warstwowa „Trzy Smaki” – z kurczakiem i jajkiem

Sałatka warstwowa „Trzy Smaki” – z kurczakiem i jajkiem

Sałatka warstwowa „Trzy Smaki” jest pyszna, efektowna i kolorowa. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju uroczystości, imprezy, czy zwykłą kolację. Składa się z sałatki jajecznej, warstwy ze smażonej piersi kurczaka, papryki konserwowej i kukurydzy oraz sałaty lodowej z sosem majonezowym na wierzchu. Całość tworzy bardzo smaczne zestawienie.   Składniki na sałatkę warstwową „Trzy Smaki”:   Warstwa jajeczna: 5 jajek 150 g sera żółtego 4 łyżki cebulek marynowanych (100 g) łyżka majonezu sól, pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.