Kurczak po góralsku czyli pyszne piersi z kurczaka zapiekane z oscypkiem i boczkiem pod beszamelem i podane z konfiturą z żurawiny to prawdziwa uczta dla podniebienia. Danie robi się bardzo prosto i nie wymaga wiele czasu i umiejętności. Można je podać na obiad w towarzystwie pieczonych ziemniaków i ulubionej surówki lub jako samodzielne danie np. na imprezie. Z pewnością zrobi wrażenie na domownikach i gościach. Jeśli nie macie akurat pod ręką oscypka, można wykorzystać inny ser żółty wędzony. Skład...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...