Przepis na : deser
Ciasto Cappuccino jogurtowe to prawdziwie pyszna eksplozja smaków, która przeniesie Cię do włoskiej kawiarni. Połączenie delikatnego biszkoptu orzechowego, kremowego jogurtu gotowanego o smaku cappuccino i czekolady tworzy prawdziwie królewski deser. To doskonały wybór na specjalne okazje, zarówno na co dzień, jak i święta. Składniki na ciasto Cappuccino jogurtowe: Biszkopt orzechowy: 3 jajka rozmiar L 80 g mąki arachidowej lub zmielonych orzechów 60 g cukru 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...