Rosyjski sernik "skubany" czy poWeekendowe Lakocie odc.42

Rosyjski sernik

Rosyjski sernik "skubany" czy poWeekendowe Lakocie odc.42

Upiekłam go na święta ale powtórzę pewnie na inne okazje. Przepyszny, zwarty, lekki, nie za słodki i nie za tłusty :) podpatrzony w Kalejdoskopie Kulinarnym. Ja upiekłam go z połowy porcji, w tortownicy o średnicy 20 cm.Rosyjski sernik "skubany"spód:400 g maki pszennej2 średnie jajka250 g masła2 szczypty soli100 g cukru pudru4 łyżki kakao1 op. proszku do pieczenia (17 g) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, przepisy na święta, chleb, pieczywo, kakao, mak, świąteczne przepisy, sernik pieczony, jajka na święta

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.