Pęczak z pieczonymi warzywami, serem pleśniowym i dymką

Pęczak z pieczonymi warzywami, serem pleśniowym i dymką

Pęczak z pieczonymi warzywami, serem pleśniowym i dymką

Są takie dni, są takie weekendy, że nie wychodzę z kuchni. Lubię ten czas gdy dla każdego na indywidualne zamówienie  mogę przygotować coś pysznego. Tym razem dogadzałam sobie. Reszta rodziny zażyczyła sobie lazanię a ja upiekłam sobie warzywa, wymieszałam z pęczakiem i jeszcze kilkoma dodatkami tworząc bajeczne zestawienie. Peczak z pieczonymi warzywami, serem plesniowym i dymka 2 młode marchewki 2 czerwone papryki 1 czerwona cebula 1 duża antonówka 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1 – 2 łyżki soku z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, jabłka, mielone, chleb, pieczywo, marchewka, lasagne, kasza, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.