Hummus

Hummus

Hummus

O moich hummusowych poczynaniach pisałam Wam już kiedyś . Wówczas nie mogłam sobie pozwolić z rożnych względów na użycie tahiny. W tegorocznych planach sylwestrowych taki prawdziwy, pachnący sezamem hummus mógł już się pojawić.  Do przygotowania go zachęciła mnie książka królująca ostatnio w mojej kuchni czyli "Warzywo". nadaje się on świetnie do smarowania pieczywa jednak mi najbardziej do gustu przypadła opcja maczania w nim paluchów wykonanych z ciasta na pizzę.    Hummus pół szkl. ciecierzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, chleb, papryka, pizza przepis, pizza , ciasto, ciasto na pizze, wegetariańska, chleb z ziarnami

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.