Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą

Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą

Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą

Lubię kiedy w moim domu pachnie świeżymi ziołami i przyprawami. Dlatego też tak lubię potrawy orientalne, aromat jaki się roznosi w czasie ich przygotowywania sprawia, że krew szybciej krąży mi w żyłach! Dzisiaj zapraszam Was na szybkie curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendrą. Curry z indyka, z ryżem jaśminowym i kolendra 800 g piersi z indyka 2 łyżeczki przyprawy garam masala szczypta soli 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki kawałek 2 cm ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, indyk, curry, papryka, pieczywo, kokosowe, imbir, chleb, piersi, pierś, pierś z indyka, ryż smażony, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.