Kiszona kapusta czerwona Kiszonki, kiszone warzywa to produkty pełne wspaniałych dla nas wartości. Są bogactwem m.in. witamin B i C a powstałe w wyniku fermentacji bakterie kwasu mlekowego pobudzają trawienie, regulują prace jelit. Kiszona kapusta ma również działanie przeciwwirusowe, wzmacniające odporność. Kiszona kapusta usprawnia metabolizm, jest lekiem na tzw „chorobę dnia poprzedniego” czyli kaca Uwielbiam ogórki kiszone, choć te robimy latem, za to kiszoną kapustę czy sok z kiszonych buraków właśnie teraz... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...