Mielonka wieprzowo-drobiowa z kurczaka

Mielonka wieprzowo-drobiowa z kurczaka

Mielonka wieprzowo-drobiowa z kurczaka

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie maszynka nr.8 -1 kg boczku bez skóry / 5 mm -1 kg mięsa z golonki razem z tłustym / 5 mm -2 kg mięsa  bez skór z kurczaka (ćwiartki)  / 5 mm -ugotowana  do miękkości i zmielona na fi 2,5 skóra z golonki i boczku (wychodzi około 40-50 g/kg) PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 15 g /kg -1,5 g /kg pieprz czarny -1 g/kg pieprz ziołowy białowieski -5 g/kg włoszczyzna suszona -2 g/kg czosnek świeży -zgnieciony w prasce -20%  zimnej wody -3%  s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, boczek, golonka, kurczak

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.