Polędwica z dorsza pieczona pod puree z kalafiora i kaszy gryczanej

Polędwica z dorsza pieczona pod puree z kalafiora i kaszy gryczanej

Polędwica z dorsza pieczona pod puree z kalafiora i kaszy gryczanej

Zapraszam Was na kolejny piątkowy wpis w ramach #fishfriday. Dziś dorsz, a dokładniej jego najbardziej zwarta i mięsista część – polędwica z dorsza. Upiekłam ją w piekarniku pod oryginalną „kołderką” z kalafiora i kaszy gryczanej. Niedawno robiłam danie rybne z dodatkiem puree z kalafiora i kaszą gryczaną do ryby – przypominam Wam przepis na łososia . Zostało mi trochę kaszy i puree, skoczyłam do sklepu, gdzie „uśmiechnęła się do mnie” polędwica z dorsza, więc powstała ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.