DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ PĘCZAK i WARZYWAMI

DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ PĘCZAK i WARZYWAMI

DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ PĘCZAK i WARZYWAMI

Piąteczek, piątunio – witaj rybunio, czyli FISH FRIDAY! Dziś pomysł na przepysznego dorsza, którego mięso jest zwarte i jednocześnie bajecznie delikatne. Połączę go z aromatycznymi ziołami i orzechami piniowymi, a podam z kaszą pęczak oraz warzywami. Proste w przygotowaniu, a jakże smaczne. Smaki się przenikają i świetnie łączą, najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ PĘCZAK i WARZYWAMI Składniki na 4 porcje : 2 polędwiczki z dorsza 50g orzechów piniowych 25g parmezanu p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

DietologDietolog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dorsz, ryby, kasza, pesto, ryba, jabłka, mielone, orzechy, marchewka, seler, polędwiczka, polędwiczki, surówka, cukinia, mięso, warzywa na patelnie, dorsz pieczony, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.