Przepis na : obiad
Kluski śląskie to nie tylko doskonały dodatek do obiadu. Mogą stanowić samodzielne danie, jeśli podamy je na przykład z sosem grzybowym lub na słodko, z miodem. Kluski robi się szybko. Stanowią świetne urozmaicenie w codziennej diecie. Do tego dzieciaki je uwielbiają. Kluski śląskie możemy podać nawet maluchom, które skończyły 10. miesiąc życia. około 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 jajko sól Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane, ciepłe ziemniaki... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!