Przepis na : obiad
Jeśli nie jedliście nigdy „prawdziwego” risotto to czas nadrobić zaległości! Risotto przygotowane z ryżu arborio jest niezwykle delikatne i kremowe w smaku. Sekret tkwi właśnie w ryżu. Ziarenka pokryte są skrobią, która nadaje daniu niesamowitą konsystencję. Sekretem przygotowania takiego risotto jest podsmażenie ryżu nim dodamy do niego płyn. Dziś przedstawiam wam przepis na francuskie risotto z kurczakiem i pieczarkami. 400 g ryżu do risotto (arborio) 1 podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone cebule 35... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!