Przepis na : obiad
Bitki drobiowe w sosie własnym to sposób na szybki i pyszny obiad. Mięso jest delikatne i lekkostrawne. Można je podać nawet bardzo małym dzieciom. Bitki świetnie smakują zarówno z ziemniakami jak i z kaszą. podwójna pierś z kurczaka ok. 0,5 l wywaru warzywnego ok. 2-3 łyżek mąki sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej do smażenia Pierś kurczaka kroimy w grube plastry w poprzek. Każdy kawałek rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Posypujemy mięso solą i pieprzem, a następnie panierujemy w mące. Kurczaka podsmażamy z obu ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!