Pasta z jajek i awokado jest świetną propozycją na wartościowy dodatek do świeżego pieczywa, ale i nie tylko. Smakuje naprawdę rewelacyjnie! Awokado jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów oraz zdrowych tłuszczów, więc warto je wprowadzić do swojej diety. Polecam! Pasta z jajek i awokado - składniki: 2 jajka 1 awokado (dojrzałe) 1/2 ząbka czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka dobrej jakości oliwy/oleju sól, pieprz Opcjonalnie: świeże zioła Pasta z jajek i awokado - przygotowanie: Jajka należy ugotować na t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...