Przepis na : deser
Mrowisko to takie regionalne ciasto, które jest typowe dla kuchni litewskiej i charakterystyczne dla Podlasia. Po prostu przypomina faworki oblane miodem, posypane makiem i rodzynkami. W Białymstoku mieszkam od urodzenia i przysmak ten znałam odkąd pamiętam, ale całkiem niedawno postanowiłam sama go przygotować, bo ciasto do najtańszych nie należy, a jest tak pyszne, że każda jego ilość znika bardzo szyyybko! Nie mogłam odnaleźć oryginalnej receptury i przyznam, że nawet każde kupowane mr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...