Foccacia z czosnkiem i oliwkami / Focaccia with garlic and olives

Foccacia z czosnkiem i oliwkami / Focaccia with garlic and olives

Foccacia z czosnkiem i oliwkami / Focaccia with garlic and olives

Scroll down for recipe in English. Ciasto na foccacię przygotuj wieczorem i włóż do lodówki. Rano ciesz się świeżym, chrupiącym dodatkiem do śniadania :) Składniki: (2 szt.) Ciasto 300 g. mąki pszennej (typ 650) 5 g. soli 160 g. wody 5 g. świeżych drożdży 20 g. oliwy z oliwek Dodatki 1 łyżka Vegety Natur z Czosnkiem 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka kaparów 8 szt. drylowanych oliwek np. kalamata Drożdże rozpuść w 5 łyżkach letniej wody, dodaj 2 łyżeczki mąki, wymieszaj i odstaw na 10 minut. W większej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.