Z barszczykiem, smażone, z sosem grzybowym, czy z masełkiem . . . . . Składniki: farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 00 g grzybów suszonych 2 cebule sól, pieprz wegeta olej c iasto na pierogi: 60 dag mąki do 1 kg 1 jajko ciepła woda olej Sposób wykonania: Farsz : Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, ugotować, odcedzić i zmielić na dużych oczkach.. Kapustę kiszoną wypłukać, ugotować z dodatkiem soli, odcedzić, wycisnąć i pokroić na drobno. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię wsyp... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...