Przepis na : obiad
Mięso z kurczaka jest chude i delikatne, nie wymaga długiego smażenia i dlatego świetnie nadaje się do przyrządzania szybkich dań. W połączeniu z makaronem, kukurydzą i śmietanką kurczak smakuje wyśmienicie. Jeżeli ktoś lubi pikantniejsze potrawy, może doprawić szczyptą chili. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g makaronu kokardki 1 filet z kurczaka 200g fasolki szparagowej 200ml śmietanki 30% 100g startego żółtego sera garść łuskanego słonecznika kilka pomidorków koktajlowych 3-... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...