Przepis na : obiad
Kurczak gong bao to kolejne danie inspirowane kuchnią azjatycką. Jest to potrawa ze smażonej piersi kurczaka bardzo popularna w Chinach i nie tylko. Zdecydowanie lubię takie dania, ponieważ są proste w przygotowaniu, a dzięki oryginalnym przyprawom mają charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Na pewno wrócę nie raz do przepisu na kurczaka gong bao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku 2 papryki czerwone 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżk...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...