Kurczak gong bao

Kurczak gong bao

Przepis na : obiad

Kurczak gong bao to kolejne danie inspirowane kuchnią azjatycką. Jest to potrawa ze smażonej piersi kurczaka bardzo popularna w Chinach i nie tylko. Zdecydowanie lubię takie dania, ponieważ są proste w przygotowaniu, a dzięki oryginalnym przyprawom mają charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Na pewno wrócę nie raz do przepisu na kurczaka gong bao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku 2 papryki czerwone 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżk...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.