Tamagoyaki z polędwicą i szczypiorkiem

Tamagoyaki z polędwicą i szczypiorkiem

Tamagoyaki z polędwicą i szczypiorkiem

Przepis na : śniadanie

Wszyscy moi czytelnicy wiedzą że jajka  to podstawowy składnik, którego nie może u nas zabraknąć, ich zapas jest regularnie uzupełniany. My uwielbiamy wszelakie potrawy z jajek. Jajecznice, omlety, jajka w koszulce to nasze weekendowe śniadaniowe dania. Zakochałam się w japońskich omletach. Więc znów proponuję Wam przygotowanie tamagoyaki, czyli omletu japońskiego. Jak pierwszy raz zabierałam się za ten omlet to wydawał mi się bardzo trudny do przygotowania, smaży się go warstwami, zwijając każdą warstwę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.