Tamagoyaki z łososiem i koperkiem

Tamagoyaki z łososiem i koperkiem

Tamagoyaki z łososiem i koperkiem

Przepis na : śniadanie

Jajka u nas to podstawowy składnik, zawsze mam pod ręką 20-30 sztuk, zapas jest regularnie uzupełniany. My lubimy wszelkie potrawy z jajek. Jajecznice, omlety, jajka w koszulce to nasze ulubione śniadaniowe dania. Tym razem przygotowałam tamagoyaki, czyli omlet japoński. Może skusicie się i przygotujecie taki japoński omlet, trochę zachodu przy nim jest jest, gdyż smaży się go warstwami, zwijając każdą warstwę osobno, ale warto się potrudzić, gdyż smakuje wyśmienicie, a jego wyglądem przykuwa oko. Łosoś wę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.