Szarlotka jabłkowo-ananasowa

Szarlotka jabłkowo-ananasowa

Szarlotka jabłkowo-ananasowa

Brzmi abstrakcyjnie, bo szarlotka jakby z definicji jest jabłkowa. Pomysł dodania ananasa i żeby budyń był ananasowy przyszedł już w czasie realizacji, stąd na zdjęciu mleko, a brak ananasa. Połączenie bardzo smaczne i w dodatku na kruchym cieście. Proporcje na blachę 21 x 25 cm, duża szklanka to 400 ml. 1 1/2 kg jabłek 1/2 cytryny 1/2 puszki ananasa 1 1/2 szklanki mąki 100 gram masła 1 żółtko 1 duża szklanka syropu spod ananasów + woda 2 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru Piekarnik rozgrzać do 180 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

czerwonygupik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, ananas, budyń, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, placki, szarlotka, ciasta z jabłkami, szarlotka z budyniem, jabłka pieczone, szarlotka z jabłkami, placki ziemniaczane, placki z jabłkami

Inne przepisy z Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.