Przepis na : obiad
Przepis na kluski śląskie powiedziała mi babcia jako "ziemniaki i piątą część mąki kartoflanej" gdy miałam około 10 lat. Na szczęście "piątą część" łatwo sobie wyznaczyć, w przepisie podaję wagi, ale jest też łatwiejszy sposób niż ważenie ziemniaków :). Proporcje na około 30 klusek. 1 kg ziemniaków 250 gram mąki ziemniaczanej Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Jeszcze ciepłe dokładnie ugnieść lub przepuścić przez praskę. Odstawić do ostudzenia. Przestudzone ziemniaki wyłożyć na blat i ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...