Jajka po włosku

Jajka po włosku

Jajka po włosku

Jak nie lubię jajek sadzonych, tak te są wyśmienite. Zapieczone w piekarniku, na pomidorowym sosie z dodatkiem bazylii - pyszności. Jako sos pomidorowy wykorzystałam passatę pomidorową z dodanymi ziołami i zasmażonym czosnkiem, ale można użyć swojego ulubionego czy domowego przecieru z pomidorów. Przepis pochodzi  [stąd] , proporcje dla dwóch osób. 2/3 szklanki sosu pomidorowego 2 jajka 1/4 szklanki mleka 50 gram sera żółtego Nagrzać piekarnik do 220C. Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce. Przygotować 2 &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.