Domowy chleb na miodzie. Wzorowany na chlebie litewskim , jednak trochę oszukany, bo ten jest pszenno-żytni. Chleb jest bardzo sycący z wyczuwalną słodyczą miodu, doskonała podstawa do wszelkich kanapek. Naprawdę warto spędzić przy nim trochę czasu. Proporcje na keksówę 11x33cm. Najlepszy jest miód prawdziwy, domowy, jaki otrzymałam ostatnio - podziękowania dla Adaśka :) 100 gram zakwasu żytniego 300 gram mąki żytniej razowej typ 1850 250 ml wody 250 gram pszennej typ 450 70 gram płynnego miodu... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...