Salsa ananasowo-paprykowo-nektarynkowa do mięs
Salsa ananasowo-paprykowo-nektarynkowa do mięs
Znakomity, słodko-kwaśny dodatek do pieczonych mięs czy ryb. Podałam go w towarzystwie sznycli z szynki wieprzowej, ryżu jaśminowego i surówki z kapusty z winegretem.
Składniki:
½ świeżego ananasa (bez zgrubiałej części) 2 dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie 1 czerwona papryka 1 cebula olej do smażenia - 2-3 łyżki szczypta imbiru 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska słodkiej papryki w proszku 2 łyżki białego octu winnego 1/3 szklanki słodkiego sosu chili 3 łyżki keczupu sólA... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
salsa, duszone, słodkie, cebula, pieczenie, imbir, papryka, sosy, ryba, sznycle, szynka, ryby, ryż, ananas, cukier, sznycel, czosnek w ziołach, surówka z kapusty, surówka, czosnek, kapustą, dodatki do mięs, pieczeń z szynki, pieczona szynka, surówka ze świeżej kapusty, potrawy z ryb, surówka z czerwonej kapusty, bez pieczenia, ryba w ananasie, ryż smażony
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz