Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka

Na moim blogu były przepisy na wszystkie popularne zupy, ale nie było klasycznego rosołu. Czas nadrobić zaległości. Zwykle gotuję rosół na samym kurczaku, ale lepszy według mnie jest taki z dodatkiem wołowiny. Zwyklę kupuję szponder wołowy, a mięso po ugotowaniu obieram z kości i skór i wykorzystuję do krokietów bądź pierogów. Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka ew. kawałek wołowiny (szponder) 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów 2-3 listki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, rosół, wołowina, kurczak, seler, pierogi przepis, pierogi, marchewka, zupa, makarony, krokiety, makaron, zupa jarzynowa, kurczak z warzywami, krokiety z mięsem, pierogi z mięsem, kurczak z czosnkiem, zupa z selera, zupa grzybowa, kurczak z makaronem, zupa warzywna

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.