Korzenno-miodowe gwiazdki z pekanami

Korzenno-miodowe gwiazdki z pekanami

Korzenno-miodowe gwiazdki z pekanami

Zawsze przed świętami robię pierniczki, dekorując je lukrem. Dzisiaj dekorowałam serduszka i gwiazdki w kolorach bloga, wkrótce Wam je pokażę :) Lubię też ciastka ozdobione orzechami, dlatego upiekłam korzenno-miodowe gwiazdki, wciskając w każdą orzeszka pekan. Cudownie było je chrupać... Przepis zaczerpnęłam ze strony Moje wypieki . W oryginale były to ciastka stemplowane. Składniki: 250 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 2 łyżki płynnego miodu  125 g masła, zimnego 1 jajko 1 łyżka przypraw korzenny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , orzechy, ciasto, przepisy na święta, ciasteczka, pierniczki, lukier , piernik, likier, drożdżówki , babeczki, drozdzowka, muffiny, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasteczka na święta, ciastka na święta, jajka na święta, szybkie pierniczki

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.